lifestyle

Un weekend înghețat la mare

Vinerea trecută am dus adrenalina la maxim și am plecat pe un cod de ploaie înghețată, care a închis autostrada soarelui, la mare!

Am plecat toți la drum, cu mașinile în ritm nebun”... Nu chiar nebun, dar am plecat și s-a dovedit, până la urmă, că drumul n-a fost chiar rău, exceptând craterele din autostradă care ne vor da multe bătăi de cap la vară…

Iarna nu-i ca vara” și nici marea nu e cum e vara. Plaja, altă dată plină de șezlonguri, umbreluțe, baruri și palmieri era acum goală, virigină parcă, cu un nisip galben coral, plin de scoici și un aer romantic. Mă liniștește marea, îmi place să pășesc pe nisip chiar dacă în bocanci de data asta. N-am rezistat prea mult pe plaja romantică din Mamaia pentru că vântul a vrut să pastreze plaja doar pentru el și ne-a gonit repede, nu înainte de a face cateva fotografii spectaculoase.

Motiviul pentru care am făcut această mini escapadă a fost însă altul. Clubul Doors din Constanța a împlinit anul acesta 17 ani și a am fost plăcut surprinsă sa descopăr un loc care semăna foarte mult cu bine cunoscutul Hard Rock Cafe. Cei de la Zdob și Zdup au încins atmosfera cu o ”bunică care bate toba”, într-o ”dimineață pe răcoare” iar oamenii de toate vârstele au cântat și s-au bucurat. Am aflat mai târziu că, ideea acestui local a plecat din pasiunea pentru muzica rock. A fost o cafenea inițial, după care s-a semnat un parteneriat cu cei de la Hard Rock Cafe și acum funcționează exact după șablonul acestora, fiind restaurant cu sfecific american în timpul zilei iar seara și în weekend se țin concerte și petrecerile se întind până spre dimineață.

După concertul aniversar, am făcut o oprire și în ”Goblin”, un club cu istorie deja. Primul club fiind deschis acum mai bine de 10 ani, în Centrul Vechi din București și, mai apoi, în Vama Veche. Evdient că nu aveam de unde să știu aceste aspecte, pentru că nu frecventez și nici n-am fost fan acestui tip de locație vreodată. M-a șocat puțin, trebuie să recunosc, diveristatea socială și a vârstelor din Goblin… motiv pentru care am concluzionat că sunt prea bătrână și că era deja trecută ora mea de culcare.

Așa că ne-am întors La Scoica Land din Mamaia unde am fost cazați, un loc care-mi trezește multe amintiri din vremea în care era doar un restaurant înconjurat de o vegetație virgină, asta acum mai bine de 10 ani, când veneam să mâncăm cele mai bune fructe de mare de pe litoral. Anii au trecut și ”La Scoica” a rămas unul dintre restaurantele  vedetă din Constanța și Mamaia.

După un somn bun și un mic dejun sănătos, am plecat spre casă cu gandul la vară și la nisipul care va fi din nou fierbinte.

P.s. Toată escapada a fost powered by Carlsberg

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *