love your body

Love your body

 

 

La aproape 32 de ani sunt în cea mai bună formă fizică. Fiecare centimetru este studiat, fiecare mușchi este lucrat, fiecare masă este programată și fiecare aliment este bine ales.

N-a fost ușor! 

Primesc multe complimente legate de felul în care arăt, de stilul de viață pe care am ales să îl am, de forma fizică de invidiat, toate astea invers proporționale cu trecerea anilor. Fac cum fac și reușesc să mă plac din ce în ce mai mult.

Secretul? 

Disciplina!!! Ambiția, motivația, dorința de a te autodepăși și mai ales, oglinda și felul în care te oglindești în ochii celorlalți.

Toată nebunia asta a plecat de la o perioadă, scurtă ce-i drept, în care am lăsat comoditatea și plăcerile culinare să schimbe total felul în care arătam. Concret, m-am îngrășat destul de mult (vreo 12 kg), am renunțat la sală, la mișcare de orice fel, până când, într-o dimineață am zis ”Gata! Până aici!”

Cred că acesta e momentul decisiv la orice schimbare în viață, conștientizarea! Momentul în care ești tu cu tine și realizezi că e cazul să faci ceva. Și asta am făcut! Mi-am schimbat radical viața.

Nu există ”diete de slăbit”. Cine a inventat termenul a fost ori cineva care a vrut să se îmbogățească de pe urma unor puturoși care visează la transformări miraculoase peste noapte, cu ”0” efort, fie unul care habar n-avea despre ce vorbește.

Când vrei să fii sănătos, să arăți bine, să te simți bine, trebuie să te cunoști în primul rând și să înveți să te asculți. Organismul îți va spune treptat ce-i place și ce nu, ce-i priește și ce nu, cel doare și mai ales cum se simte cel mai bine. Trebuie doar să înveți să-l asculți.

Un alt clișeu îl reprezintă, din punctul meu de vedere, următoarea frază : ”mănânci și slăbești!” …                     EXCLUS! FALS! IMPOSIBIL! De ce spun asta?! Pentru că le-am încercat pe toate pe propria-mi piele și pe propriile kilograme.

Nu poți să mănânci ce vrei si să slăbești!!! Dacă vrei să slăbești, nu mănânci! E Simplu!

Am slăbit 15 kg în 6 luni și, ce credeți, n-am mâncat ce am vrut și nici n-am stat la TV. Dar despre asta discutăm pe larg într-o altă postare.

Ceea ce vreau să subliniez și să susțin, este că trebuie să ne creăm propriul nostru stil de viață, propria alimentație, să vedem ce ne face bine și ce nu, ce exerciții dau rezultate și să ne ținem de asta, TOATĂ VIAȚA!

Eu așa arăt de aproape 5 ani și ce e și mai mișto, este că în toată perioada asta am învățat să ajung la forma maximă și să mă mențin acolo!

Nu, nu e ușor deloc! E al dracului de greu!

Ceea ce nu știți și nu se vede, este că am o tendință de îngrășare uriașă. Mă îngraș și cu aer. Tot ce mănânc, tot ce beau este bine analizat și studiat în ani! Mi-am educat metabolismul și chiar dacă mănânc foarte puțin și destul de puține lucruri, mă simt perfect! Analizele mele anuale sunt perfecte! Medicii m-au felicitat! Asta ca să lămurim și aspectul legat de sănătate, anemie, lipsa proteinei animale sau alte bazaconii. Medicul m-a învățat să-mi ascult organismul și acum el mă ascultă pe mine.

Nu e suficient să slăbești! O să-ți atârne zone care n-ar trebui să atârne și te vei trezi ca se micșorează cupa sutienului și mărimea blugilor, mai ales în partea bombată a lor. Evident că nu e de dorit asta, așa că, cineva deștept a inventat sălile de sport în care îți poți defini corpul și poți lucra fix zonele pe care le dorești perfecte.

Sportul va fi prietenul tău cel mai bun, asta pentru că definește ceea ce alimentația schimbă, îmbunătățește aspectul, te binedispune, eliberează endorfinele, care sunt practic elixirul fericirii și crează o dependență frumoasă, pe care o vei vedea zilnic și te va motiva să continui să te iubești pe tine și corpul tău.

Dovada vie că se poate sunt chiar eu. Așa că, fă ce fac eu, nu doar ce spun și o să-mi mulțumești mai târziu!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *