lifestyle,  love your body

Cum să arăți de 23 la 32?!

Că vârsta e doar un număr, o știm cu toții, mai ales ăștia care am trecut de 30. Faptul că nu vrem ca o cifră să ne ghideze viața, e fix provocarea de care avem nevoie zi de zi.

Am împlinit 32 și mă simt ca o puștoaică de 23 cu mult mai multă minte și experiență.

Cineva spunea: ”Păcat că tinerețea e dată pe mâinile copiilor!” Cred că viața ar trebui trăită invers, să ne naștem bătrâni și să murim tineri, astfel tinerețea ar putea fi trăită la sfârșit ca o minunată încoronare a vieții.

Cum fac eu să păcălesc vârsta biologică?! Am un secret simplu care pleacă de la baza piramidei nevoilor oricărui om:

  1. Dorm mult. Iubesc să dorm, oriunde, oricât și oricum. Nu mai pierd nopțile pentru că nu mai văd sensul distracțiilor nocturne și, probabil că, asta pleacă și de la faptul că mă recuperez greu spre deloc după o noapte pierdută. Încerc să mă culc înainte de 12 noaptea ca să prind orele alea magice de regenerare a organismului.
  2. Zâmbesc mult. Tot timpul! Sunt cea mai pozitivă și sociabilă persoană. Sunt pozitivismul în persoană, întotdeauna văd partea plină a paharului. Niciodată, dar absolut niciodată nu pun răul înainte și nu sunt prăpăstioasă. M-a ajutat mult acest lucru și mi-am atras mereu numai ceea ce am vrut. Plus că scap de riduri. Un om vesel va avea doar riduri de expresie, și alea vesele 🙂
  3. Mă hidratez! Beau multă apă. Am mereu o sticlă de apă lângă pat, în mașină, în geantă și beau chiar dacă nu mi-e sete. Nu uit nici de hidratarea exterioară. De mică m-am obișnuit să folosesc după fiecare duș cremă de corp. Și credeți-mă că se văd rezultatele. Mă pot lăuda cu o piele fină de bebeluș.
  4. Nu fumez, nu mă droghez! N-am făcut-o niciodată! De băut, am băut la petreceri, în tinerețe și nu pot să zic că mi-ai făcut prea bine, pentru că ficatul meu a ripostat la momentul respectiv, motiv pentru care, 3 ani nu am pus gura pe alcool iar acum, beau un pahar de porsecco sau de vin roze la ocazii speciale. Atât!
  5. Iubesc! Cred că sentimentul ăsta ne ajută să fim mai buni și să ne simțim mereu tineri iar sexul e foarte benefic organismului: elimină stresul, diminuează depresia, domolește durerea (dacă nu știați, orgasmul este cel mai eficient analgezic creat vreodată), slăbește (în timpul unei partide nebune poți consuma până la 700 kcal), îți dă o stare de euforie, ce mai, numai beneficii, așa că, Fă mai mult SEX! 
  6. Dansez zilnic, și de cele mai multe ori goală prin casă! După modelul internațional ”Dance like nobody is watching”. Distrează-te, dă muzica la maxim și simte-te tu! Cântă în duș, în mașină, fă fix ce vrei! Imi amintesc că l-am pus pe tata să-mi monteze oglindă pe toată ușa de la camera mea și dansam toată ziua cu căștile pe urechi! Asta fac și acum doar că îmi place să-mi torturez vecinii cu muzica tare! Dansul te ajută să-ți exprimi în propriul stil sentimentele și trăirile interioare. Nu trebuie să fii profesionist, doar analizeză-te, urmărește-ți mișcările în oglindă și o să câștigi încredere în tine!
  7. Mă bucur de micile lucruri! De cafeaua de dimineață, la soare, pe tearsă, de un apus superb, de ploaia de vară, de prima zăpadă, de râsul unui copil. Nu sar niciodată peste micile tabieturi zilnice! Mă respect!
  8. Îmi fac timp pentru mine! Nu există ”n-am timp”. Există, ”am alte priorități” și, să nu fii propria ta prioritate, e cam trist. ”N-am timp să merg la sală”, ”n-am avut timp să ajung la salon, la manichiură, să mă plimb cu rolele în parc, să mă duc la masă în weekend la ai mei, să-mi văd bunicii”… Dar dacă ai afla că mai ai doar 3 luni de trăit, ți-ai face timp?! Îți zic eu că da, așa că fă-ți timp și trăiește fiecare zi, fii prezent în propria ta viață!
  9. SPORT! Poate trebuia să încep cu sportul pentru că sportul, început încă din copilărie, te ajută să te dezvolți armonios, să ai postură, atitudine, încredere în tine, te menține activ, îți definește musculatura, te modelează și cel mai important, îți dă o stare de bine pe care, credeți-mă, în nimic altceva nu o puteți găsi! Poate doar în orgasm, dar ăla e scurt și intens, sportul e intens și ține mai mult 🙂
  10. Încalcă toate regulile! Sunt exemplul viu că succesul apare atunci când nu ții cont de reguli. Am fost crescută în ideea în care ”așa trebuie” și am făcut fix invers, și mi-a reușit. Hai să scăpăm de spiritul ăsta de turmă comunist, în care trebuie să fim toți la fel, să avem un job de la 9 la 5, rate la bancă, căsnicii nefericite, copii mulți cărora să nu avem ce să le oferim, să fim nefericiți, neiubiți, triști și să muncim toată viața la gândul pensiei. Să fim seriosi! Am 32 de ani și am făcut întotdeauna ce am crezut eu că e bine, nu ce a trebuit! Nu m-am măritat pentru că n-am găsit omul potrivit și doar din ideea că ”vai, trebuie să mă mărit și să fac copii”, că altele la vârsta mea… Altele la vârsta mea, își doresc libertatea și cheful meu de viață pentru că n-au avut curajul de a-și lua singure deciziile în viață și acum sunt total nefericite. De mică am fost diferită, poate și datorită mediului artistic și libertin în care am crescut, însă nu m-a interesat niciodată de gura lumii. Nu mi-am bătut joc de viața mea doar că să par ”normală” într-o lume în care normalitatea e departe de a fi ceea ce trebuie!

Așa că, fiți voi dragii mei, faceți numai ce vreți, investiți mult în voi, trup și suflet, în educație, citiți, documentați-vă, plimbați-vă, călătoriți și fiți voi! Fiți unici și vă veți simți tineri mereu!

Eu sunt și-mi place al naibii de mult! 🙂

Pozele sunt chiar din vacanța în care am sărbtorit cei 32 de ani, la Roma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *